Visie

Step Outside draagt bij aan het vergroten van het ervaren van levensgeluk en stimuleert persoonlijke ontwikkeling, een vitale leefstijl en groei. Hierbij zetten we uitdagende activiteiten in de natuur in. Met actieve reflectie en professionele begeleiding ontstaan nieuwe inzichten. De perfecte basis om zelfregie, persoonlijk leiderschap, zelfkennis, positieve gedragsverandering en ontwikkeling te stimuleren.

Missie

In een periode waarin informatie en digitale ontwikkelingen toenemen, lijkt de wereld steeds drukker en sneller te worden. Stress en hoge verwachtingspatronen staan op de voorgrond en zorgen ervoor dat we in sommige gevallen onszelf (dreigen te) verliezen. Het hoofd zit voller dan ooit en de mentale belasting neemt toe. We zien het overal om ons heen; Stressklachten nemen toe, we bewegen minder, we ogen vermoeid en benoemen onverklaarbare lichamelijke klachten als gevolg van toenemende stress.

Nature calms the brain

De meeste mensen zitten liever warm binnen, zijn afhankelijk van social media en TV en ervaren druk van familie, vrienden, werk en internet. Wij denken dat het anders kan! Uit steeds meer onderzoek blijkt dat natuur goed is voor je gezondheid. We weten al heel lang dat je je fitter gaat voelen van beweging. Je knapt op van frisse lucht. Je voelt je energieker als je gezond eet. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Visie

Step Outside neemt je terug naar de basis. We nemen je mee de natuur in waar je meer mentale rust, ruimte en vrijheid ervaart. Door even afstand te nemen van de drukke (digitale) wereld kan je persoonlijke zaken beter in perspectief zien. Zo ontaat er ruimte om tot jezelf te komen, om op een afstand naar jezelf, je gemaakte keuzes en je eigen leven te kijken. Beweging in de buitenlucht, gezonde voeding en een gezonde mindset staat bij Step Outside centraal. De actieve outdoor activiteiten en het opzoeken van fysieke en mentale grenzen gebruiken we als middel om zelfvertrouwen en zelfinzicht te vergroten, en persoonlijke eigenschappen verder te ontwikkelen.


"Rust, Vertrouwen, Humor en Respect zijn voor mij de kernwoorden als ik terug denk aan de coaching die geboden werd. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor gezelligheid en minder serieuze praat! De verste reis, is de reis naar jezelf. Met Step-Outside kom je een stuk dichter bij wie je bent, waar je voor staat en wie je wilt zijn."