BLOG IN OUTDOORINFO MAGAZINE

Klettersteig tijdens de Duitsland weekend expeditie

Inzicht in jezelf krijgen om tot keuzes te komen die echt bij je passen? Avontuurlijke outdoor activiteiten kunnen helpen.

Ontwikkel Jezelf Door Outdoorbelevenissen… Step Outside

Marianne en Sander zijn echte outdoorliefhebbers en hebben hun passie voor outdoor gecombineerd met hun zakelijke drijfveren, het begeleiden van persoonlijke ontwikkeltrajecten. Dit doen ze met hun organisatie Step Outside. In dit blog vertellen ze kort waarom ‘outdoor’ een bijdrage kan leveren bij het beantwoorden van levensvragen.

“De wind raast over en tegen mijn tent en de regen klettert de hele nacht door. In de verte bliksem en onweer. Het is koud en ik hoop dat mijn tent en die van mijn groep overeind blijft en niet kapot gaat. Waarom wilde ik deze rugzaktrekking in Zweeds Lapland maken? Ik vraag me af of de storm en regen nog gaat stoppen en twijfel of ik de groep nog gemotiveerd krijg om de tocht positief af te ronden. Ik leef in het moment en ben mijn dagelijks stress en zorgen van mijn kantoorbaan helemaal vergeten. Ik haal adem en probeer rustig na te denken, terwijl mijn tent wederom een rukwind opvangt en voor mijn gevoel elk moment kapot kan waaien. Twijfels en angstgedachten komen op en ik weet dat deze erbij horen. Ik hoor mijn naam. Ik word geroepen, omdat de tent van mijn buurman het bijna begeeft en de haringen los zijn getrokken door de wind. Samen zetten we zijn tent opnieuw vast en gebruiken stenen ter versteviging. De ochtend breekt aan en het stormt nog steeds. We gaan zonder  ontbijt weer in de regen en felle wind op pad. Rond de middag wordt het gelukkig weer droog. Ik ben blij dat we de wilde nacht zonder kleerscheuren, en zonder slaap, door zijn gekomen en voel me opgelucht dat we de tocht op een goede manier kunnen vervolgen. We hebben onze bepakking op de rug en tijdens het lopen denk ik na over de afgelopen nacht. Ik voel me verrassend zelfverzekerd en ben in mijn element. Dit is wat ik wil! Ik besef me dat ik weer een ervaring rijker ben en met een voldaan en zelfverzekerd gevoel volbrengen we de pittige rugzaktrekking. Tijdens deze tocht heb ik mijn besluit genomen: ik ga de stap nemen om voor mezelf te beginnen.“

Persoonlijke ontwikkeling

Dit is wat we doen, wat we willen overbrengen met ons bedrijf Step Outside .
Vragen als: ‘Wie ben ik? Waar hoor ik thuis? Hoe wil ik mijn leven invullen? Waar word ik gelukkig van? Wat wil ik met mijn leven? Is dit alles?’ stellen we ons allemaal wel eens. Het antwoord op deze vragen kan aan verandering onderhevig zijn. Het heeft namelijk alles te maken met de ontwikkeling die je als persoon doormaakt, namelijk je identiteitsontwikkeling. En dit is een kwetsbaars iets. Daarvoor moet je op je eigen inzichten kunnen vertrouwen, keuzes durven maken en soms de controle durven loslaten. Niet voor iedereen even gemakkelijk.

Life-events, leeftijdsfases, maar ook bijvoorbeeld een bepaalde sleur kan ervoor zorgen dat je andere keuzes wil maken in je leven: een baan/relatie/omgeving past niet meer bij je. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot burn-out klachten. Dan kom je erachter dat er weinig ruimte in ons drukke leven is om hier goed over na te denken, om zaken op een rijtje te krijgen.

Hike over de indrukwekkende hangbrug tijdens de Duitsland weekend expeditie

Outdooravontuur

Wanneer je op pad gaat voor een nieuw outdooravontuur neem je even afstand van je drukke en soms luxe leventje. Deze afstand zorgt voor nieuwe energie, rust en ruimte. Dat geeft een unieke mogelijkheid om eens stil te staan bij jezelf, bij je gedrag, je leefstijl, je loopbaan en de keuzes en
doelen die je wilt maken of al gemaakt hebt. Je wordt met je positieve eigenschappen en valkuilen geconfronteerd. Al doende leer je, vanuit je eigen ervaringen, waardoor het veel meer impact heeft dan wanneer je iets vanuit de schoolbanken leert; oftewel ervarend leren.

De beste keuzes in ons leven hebben we gemaakt tijdens zulke outdoor tochten. Bijvoorbeeld de keuze om samen een bedrijf op te richten, de keuze om (tijdelijk) naar Zweden te verhuizen en de keuze om nieuwe opleidingen te volgen die passen bij onze interesses en stappen richting de
toekomst.

Step Outside

Wil jij keuzes maken die echt bij je passen? Wil jij op een unieke en uitdagende manier aan je persoonlijke ontwikkeling werken? Ga met Step Outside op pad tijdens onze avontuurlijke leer- en ervaringstrajecten. Step Outside biedt professionele ondersteuning en coaching in combinatie met diverse outdooractiviteiten. Step Outside is opgericht om je te helpen je verder te ontwikkelen aan de hand van avontuurlijke leer- en ervaringstrajecten. Kijk voor meer informatie op www.step-outside.nl​

klettersteig Duitsland weekend expeditie


"Rust, Vertrouwen, Humor en Respect zijn voor mij de kernwoorden als ik terug denk aan de coaching die geboden werd. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor gezelligheid en minder serieuze praat! De verste reis, is de reis naar jezelf. Met Step-Outside kom je een stuk dichter bij wie je bent, waar je voor staat en wie je wilt zijn."