Dit zijn wij

Wij zijn de coaches en eigenaren van Step Outside. Vanuit onze passies, interesses en achtergronden organiseren wij expedities en bieden we een uniek programma voor onze deelnemers. Een programma met avontuur, diepgang en een respectvolle aanpak waar professionaliteit, no-nonsense en humor centraal staan.

“Sander en Marianne zijn twee hele fijne, prettig, gedreven personen die buiten het outdoor aanbod ook diepgang bieden middels coaching. Het enthousiasme van beiden gecombineerd met de werk- en levenservaring van Sander en de psychologische achtergrond van Marianne realiseert zich in een week met diepgang waarbij je eigen vitaliteit centraal staat.”

Sander

  • LinkedIn
  • International Mountain Leader (in opleiding)
  • coach (practitioner)
  • HBO social worker
  • ex-militair/onderofficier

Sander deed 8 jaar werk- en levenservaring op bij Defensie als onderofficier, in Nederland en Afghanistan. Vervolgens werkte hij als social worker, onder andere met probleemjongeren in Zuid-Afrika en heeft hij binnen de reclassering diverse volwassenen begeleid met een justitiële achtergrond. Verder is hij opgeleid tot coach (practitioner) voor vitaliteit, leefstijl, persoonlijke ontwikkeling en stressmanagement. Op dit moment steekt hij veel energie in het verder ontwikkelen van Step Outside, leidt hij als freelance gids groepen tijdens avontuurlijke reizen en is daarnaast als jongeren- en gezinscoach werkzaam. Hij heeft een passie voor outdoor- en bergsporten en draagt met Step Outside graag bij aan het geluk, de ontwikkeling en groei van mensen. Hij is begonnen aan de opleiding tot International Mountain Leader (bergwandelgids), zodat hij deze kennis ook binnen de expedities van Step Outside kan gaan inzetten.

Marianne

  • LinkedIn
  • Psycholoog i.o.t. Gz-psycholoog
  • EMDR-therapeut
  • voedingscoach / gewichtsconsulent
  • revalidatie-en arbeidspecialist

Marianne is haar carrière begonnen als sociotherapeut in de psychiatrie en heeft daar ervaring opgedaan met crisisopnames en het werken binnen het forensisch kader. Vervolgens is ze als psycholoog gaan werken bij een revalidatiecentrum voor mensen met chronische pijn en vermoeidheidsklachten. Beweging en een gezonde geest in een gezond lichaam stonden daar meer op de voorgrond. Ze is opgeleid voedingscoach en gecertificeerd EMDR-therapeut en werkt momenteel parttime als psycholoog bij een psychotrauma expertise centrum. Naast haar baan zet ze haar kennis, ervaring en passie in binnen Step Outside en begeleidt ze groepen voor een reisorganisatie tijdens avontuurlijke reizen binnen Europa. Marianne is sociaal, enthousiast en avontuurlijk. Marianne is binnen Step Outside in haar element. Het persoonlijke contact met deelnemers gekoppeld aan de fysieke activiteiten in de natuur in binnen- en buitenland geven haar energie en voldoening. Marianne zorgt met haar achtergrond als psycholoog voor veel kennis en professionaliteit binnen de Step Outside expedities. In 2020 start ze met de GZ-opleiding, waarbij ze zichzelf verder gaat ontwikkelen als psycholoog.


"Rust, Vertrouwen, Humor en Respect zijn voor mij de kernwoorden als ik terug denk aan de coaching die geboden werd. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor gezelligheid en minder serieuze praat! De verste reis, is de reis naar jezelf. Met Step-Outside kom je een stuk dichter bij wie je bent, waar je voor staat en wie je wilt zijn."