Over ons

Wij zijn de coaches en eigenaren van Step Outside. Vanuit onze passies, interesses en achtergronden organiseren wij expedities en bieden we een uniek programma voor onze deelnemers. Een programma met avontuur, diepgang, coaching en een respectvolle aanpak waar professionaliteit, no-nonsense en humor centraal staan.

“Sander en Marianne zijn twee hele fijne, prettig, gedreven personen die buiten het outdoor aanbod ook diepgang bieden middels coaching. Het enthousiasme van beiden gecombineerd met de werk- en levenservaring van Sander en de psychologische achtergrond van Marianne realiseert zich in een week met diepgang waarbij je eigen vitaliteit centraal staat.”

Sander

 • LinkedIn
 • Sander heeft 8 jaar werk- en levenservaring opgedaan bij Defensie. Vervolgens heeft hij na een half jaar in Zuid-Afrika met probleemjongeren gewerkt te hebben, de keuze gemaakt om de deeltijdopleiding HBO Social Work te volgen. Binnen de reclassering heeft hij diverse doelgroepen begeleid met een justitiële achtergrond. Momenteel werkt hij als jongeren- en gezinscoach waarbij outdoor als middel ingezet wordt tot gedragsverandering. Verder is hij opgeleid tot coach voor vitaliteit, leefstijl, persoonlijke ontwikkeling en stressmanagement. Op dit moment steekt hij veel energie in het verder ontwikkelen van Step Outside, leidt hij als freelance gids groepen tijdens avontuurlijke reizen. Hij heeft een passie voor outdoor- en bergsporten en draagt met Step Outside graag bij aan het welzijn, de ontwikkeling en groei van mensen. Hij is werkzaam als International Mountain Leader (bergwandelgids) en zet deze kennis ook binnen de expedities van Step Outside in.
 • UIMLA International Mountain Leader
 • Wilderniss First aid gecertificeerd
 • SKJ geregistreerd Jongeren- en / gezinscoach
 • UHBO Social Work gediplomeerd
 • Lifecoach gediplomeerd NOBCO/EMCC EQA-accreditatie op Practitioner niveau

Marianne

 • LinkedIn
 • Marianne is haar carrière begonnen als sociotherapeut in de psychiatrie en heeft daar ervaring opgedaan met crisisopnames en het werken binnen het forensisch kader. Vervolgens is ze als psycholoog gaan werken bij een revalidatiecentrum voor mensen met chronische pijn en vermoeidheidsklachten. Beweging en een gezonde geest in een gezond lichaam stonden daar meer op de voorgrond. Ze is opgeleid als gz-psycholoog en werkt momenteel parttime met vluchtelingen en in haar eigen praktijk, natuurlijk deels buiten in het bos. Naast haar baan zet ze haar kennis, ervaring en passie in binnen Step Outside en begeleidt ze groepen voor een reisorganisatie tijdens avontuurlijke reizen binnen Europa. Marianne is sociaal, enthousiast en avontuurlijk. Marianne is binnen Step Outside in haar element. Het persoonlijke contact met deelnemers gekoppeld aan de fysieke activiteiten in de natuur in binnen- en buitenland geven haar energie en voldoening. Marianne zorgt met haar achtergrond als psycholoog voor veel kennis en professionaliteit binnen de Step Outside expedities.
 • Gz-psycholoog
 • EMDR Europe Practitioner
 • Cognitief Gedragstherapeut VGCT ®
 • voedingscoach / gewichtsconsulent


"Rust, Vertrouwen, Humor en Respect zijn voor mij de kernwoorden als ik terug denk aan de coaching die geboden werd. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor gezelligheid en minder serieuze praat! De verste reis, is de reis naar jezelf. Met Step-Outside kom je een stuk dichter bij wie je bent, waar je voor staat en wie je wilt zijn."