FAQ

Ik heb niet echt een probleem of een coachingsvraag, maar wil wel graag mee. Is dat mogelijk?
Jazeker! Onze trajecten zijn ook zeker geschikt om de batterij weer op te laden en te ervaren hoe heerlijk en nuttig het is om een aantal dagen de ongerepte natuur op te zoeken. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat onze trajecten zo ingericht zijn dat er ruimte is voor diepgang en dat de trajecten ook gebruikt worden voor mensen met een coachingsvraag.

Wie gaan er zoal met Step Outside mee?
Onze trajecten zijn geschikt voor vele mensen. Bijvoorbeeld voor deelnemers met een coachingsvraag die in een situatie zitten waarin ze wat willen veranderen. Of voor drukke ondernemers of werkenden die er even tussenuit willen, nieuwe energie en inspiratie op willen doen. Je kan bijvoorbeeld ook denken aan mensen die een bewogen periode achter de rug hebben en die een Step Outside traject gebruiken om het een en ander te laten bezinken. Iedereen die ons concept en onze reizen tof vindt, is welkom om zich aan te melden!

Waarom zou ik met Step Outside mee gaan?
Uiteraard omdat je zelf de behoefte voelt om op een actieve manier de natuur in te gaan. Even alles achter je laten, back to basic. Wellicht wil je nieuwe inspiratie of energie opdoen. Daarnaast bieden we met onze achtergronden, ervaring en diploma’s professionele coaching. Deze is extra effectief omdat de coaching plaatsvindt in een setting waar je echt afstand neemt van je drukke thuisfront, je uit je comfortzone wordt gehaald, maar ook juist tot jezelf kan komen. Onze trajecten zijn dus zeer geschikt wanneer er sprake is van een coachingsvraag of in een situatie waar je wat wil veranderen.
Daarnaast hebben we jarenlange ervaring met het begeleiden van groepen tijdens avontuurlijke outdoorreizen, zowel binnen en buiten Europa en zijn we zelf fanatiek buitensporters. Samen zetten we onze achtergronden als psycholoog, voedingsdeskundige, ex-militair, social worker en coach in.
Uiteraard zoeken we voor jou de mooiste plekken en reizen uit, waarbij je echt de natuur in trekt en je met een unieke ervaring en volle rugzak met herinneringen weer naar huis gaat!

Ik weet niet of ik fit genoeg ben voor de expedities?
Dat is een terechte vraag. Je hoeft geen topsporter te zijn om mee te kunnen. Wel staat bewegen in de buitenlucht met kans op soms flinke fysieke inspanning centraal bij Step Outside. Een goede basisconditie met het nodige doorzettingsvermogen is vaak voldoende. Je zult zien dat je tot meer in staat bent dan je soms vooraf denkt. De voornaamste activiteit is (berg)wandelen, dit kun je thuis perfect oefenen en eventueel ook al uitbreiden door te gaan lopen met een rugzak.
We werken daarnaast ook samen met verschillende partners, gezondheids- en lifestylecentra die je gericht kunnen ondersteunen en begeleiden voor of na een Step Outside expeditie. Neem gerust contact met ons op om de opties te bespreken.

Waarom zou ik niet bij een reguliere reisorganisatie een soortgelijke reis boeken?
Bij onze reizen investeer je in jezelf. Wij bieden daarnaast een professioneel traject gericht op jouw coachingsvraag en dat maakt onze trajecten uniek en effectiever dan een reguliere reis. We bieden mensen een unieke ervaring in de natuur. Wat voor ons belangrijk is, is dat onze trajecten jou een unieke ervaring opleveren met ruimte voor nieuwe inzichten en herinneringen die je nooit meer gaat vergeten! We bieden toffe outdoorreizen, maar bieden inhoudelijk meer diepgang dan een reisorganisatie.

Ik weet niet of ik zoveel kan investeren in een expeditie.
Tja, wat heb je over voor een life changing experience? 😉
Het is voor de expedities ook mogelijk om in termijnen te betalen. Daarnaast hebben we meerdere deelnemers gehad waarvan de werkgever hen financieel heeft gesteund, omdat de werkgever de meerwaarde zag van een Step Outside traject. Vanuit werkgevers zijn er vaak opleidings-/ coaching- of ontwikkelingsmogelijkheden of budgetten. Wij zijn zeker bereid om met werkgevers in gesprek te gaan voor eventuele verdere uitleg en informatie.


"Rust, Vertrouwen, Humor en Respect zijn voor mij de kernwoorden als ik terug denk aan de coaching die geboden werd. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor gezelligheid en minder serieuze praat! De verste reis, is de reis naar jezelf. Met Step-Outside kom je een stuk dichter bij wie je bent, waar je voor staat en wie je wilt zijn."